STAFILOKOKA AERIUS KAKO JE LEČITI

 

STAFILOKOKA AERIUS KAKO JE LEČITI IZ LIČNOG ISKUSTVA 



Stafilokoke su nepokretne gram-pozitivne bakterije. Imaju loptasti oblik i  formiraju se u vidu grozdova.  Naime, ime su dobile od grčkih reči “staphylo” što znači grozd i “coccus”, tj. seme, zrno. Danas je otkriveno oko 40 vrsta. Mnoge se normalno nalaze na koži i sluzokoži ljudi i životinja.

STAFILOKOKE OTPORNE BAKTERIJE


Prirodno, stafilokoke se nalaze na koži i sluzokoži, kao i u grlu i nosu. ZATO IH NAŠ ORGANIZAM NE PREPOZNAJE KAO ULJEZA!!! Mogu se sresti i u mleku, siru, mesu i drugim prehrambenim proizvodima.

Ni kuvana jela nisu otporna, jer stafilokoke mogu da prežive više od 30 minuta na temperaturi od 100°C

Rizik od infekcije je povećan kod prisustva ogrebotina, rana i opekotina na telu.


KAKO PREPOZNATI INFEKCIJU?


Kod stafilokoknog trovanja tegobe se razvijaju brzo, već 2 do 6 sati od zaražavanja.  

Javljaju vrtoglavice, malaksalost, mučnina. Sledi povraćanje, grčevi u stomaku, pa i dijareja.  Nakon jednog do 2 dana simptomi prestaju.


Stafilokoke često izazivaju infekcije na koži. Prepoznaju se kao zapaljenski procesi u vidu otoka delova tela pogođenih infekcijom, bolnih osipa, crvenila kože i formiranja gnojnih ranica.


KAKO SE LEČE STAFILOKOKNE INFEKCIJE?



Dijagnoza se postavlja na osnovu  laboratorijske analize krvi, brisa nosa, grla  i promena na koži.


Leči se antibioticima i pojačanom ličnom higijenom. Vrlo je važno ojačavati imunitet i pripremiti se na DUUUUUGOOOO LEČENJEEEEE!!!



KAKO SE LEČIM OD STAFILOKOKE AERIUS 


Poznata je po tome što pravi prsten na koži!!!

Prvo i odmah da znate da lečenje može da traje godinama, decenijama, bez obzira koliko bili revnosni i ozbiljni u tome.

Moj muž se pre više od šest godina igrao na tavanu! Rešio čovek da baca neke stare stvari, al je prethodno morao da ih isecka na sitnije komade ne bi li isprobao kako mu radi novi skalpel!? 😐

Novi skalpel ga nije izdao, a nije ni podbacio i odlično se pokazao tako što mu je u jednom potezu probio rukavicu i fino mu zasekao ruku sa sve nekom starom kutijom koja je "morala biti isečena"!

Pri tome, kutija je živela jako dugo na tom istom tavanu, koji su redovno posećivale lokalne mace i kuce,  tako da se ubrzo pored rasekotine primetio još jedan rezultat odličnog rada novog nam skalpela!

Slika pokazuje kako izgeda koža na kojoj se formirao prsten Stafilokoke aerius


Prvo smo posetili jednog dermatologa.  Veoma fancy "poliklinika". Posle tri, četiri pregleda po poprilično paprenim cenama, dr. spec. svoje oblasti progleda par puta" to na šta se moj čovek žali", ispriča nešto što kasnije nismo znali da ponovimo i zakaza nam još jedan pregled za mesec dana, ako ne bude bolje....za sav taj silni novac, ne dobismo čak ni dijagnozu! Ispričao nam čovek par glupih viceva , da Bog-mili-sačuva o kengurima (da su bar bili smešni) i ........  dodjite ponovo ako ne bude bolje..... 

Al pošto nije bivalo bolje, krenusmo u potragu za nekim "pravim" dermatologom, da nije "fancy" nego baš, baš pravi, neki koji bi nam bar rekao od čega boluje, ako ništa drugo. 

I tako sam Bog nas posla na adresu jednog divnog doktora. On odmah prepozna Stafilokoku i tada kreće naša borba sa njom.

STAFIKOKOKA AERIUS - TERAPIJA


E ovako! Doca je prepisao sledeće stvari koje su odmah dale rezultate !



1. Prepisao je kremu koju smo sami pravili. Pomešaš dve kreme i dobiješ treču! Krema je sadržala 60% Gentamicina, ostatak je bio glicerin. Mazali smo jednom uveče. Pre toga dobro očistiti Acidi boričnom kiselinom za spoljnu upotrebu / obavezno!!!

slika prikazuje Acidi bornu kiselinu za ispiranje promena nastalih Stafilokokom aerius


Antibiotska mast odlična u lečenju Stafilokoke aerius




 
2. Prepisao je i kremu Diprosalic koja se koristi za one baš, baš uporne i tu kremu koristimo i dan, danas u kombinaciji sa Acidi bornom kiselinom.

Slika pokazuje Diprosalic mast, odličan lek u borbi protiv Stafilokoke aerius



3. Prvih tri, četiri meseca prepisivao je i Xizal / protiv alergija i on je prilično pomogao u početku, kasnije ga je izbacio ( to je iz razloga što smo sumljali da su životinje bile izvor zaraze).


Xyzal lek za alergiju pomaže kod lečenja Stafilokoke aerius kada je nastala usled kontakta sa životinjama



4. I na samom početku treba da se koristi bilo kakvo sredstvo za smirenje od PERSENA do BROMAZEPAMA, kome šta više odgovara. Iz razloga što svrbi i po nekad zna i da boli, vrlo utiče na nervni sistem i iritira, tako da se lekovi za smirenje ne daju bez razloga. Uostalom, oni koji se rvu sa ovom dosadom znaju dobro o čemu pričam!

Lek za smirenje na biljnoj bazi koji pomaze kod stresa nastalog usled Stafilokoke aerius

Uz sve ovo gore navedeno treba promeniti omekšivač za veš, kupku za tuširanje i prašak za veš. Mi več godinama koristimo isključivo

 
*baby kupke za tuširanje


*manje agresivne praškove (zaboravite na tečne i na one u kesicama)

                            


*baby omekšivač ili ga ne koristiti uopšte


ova terapija PROVERENO pomaže  
PROBANO!!!





SAM SVOJ LEKAR


I naravno, kao i svi Srbi koji su navikli sami sebe da leče,  krenuli smo u potragu za bržim i jačim rešenjem!  I pravo da vam kažem, probali smo milion, ma milijardu gluposti koje su nam samo isterale novac iz džepa ali se izdvojilo par stvari koje koristimo i danas kako za Stafilokoku tako i za neke druge stvari.

Jedna od njih  je GADNO ALI ODLIČNO    "ULJE DIVLJEG ORIGANA"!!!👌






Odlična, odlična stvar! Možete je koristiti za šta god! Za Stafilokolu aerius najbolja je kombinacija sledeće sadržine:

1. mala plastična bočica sa prskalicom / može ona za nos


2. 10 kapi ulja divljeg origana 


3. 2 supene kašike maslinovog ulja


4. voda da se dopuni flašica



Svi sastojci se dobro izmućkaju. Savetujem mućkanje svaki put pre upotrebe, pametnije je! Zato što je ulje divljeg origana najgušće i padne na dno, pa ako ne promućkate naletećete  na čist origano koji nije ni malo prijatnog ukusa!!!

PRVO: očistiti mesto gde se nalazi Stafilokoka Acidi bornom kiselinom (sipam malo na tufer i prebrišem, tj. više pretapkam), onda prsnuti jednom, dva puta i pustiti da se osuši. Uveče pred spavanje najbolje. 

Bilo bi odlično prsnuti jednom direktno u grlo, ko može, biće mnogo efikasnije!!!!

Ovako spremljeno ULJE ORIGANA  možete koristiti za bolno grlo, za ranice u nosu, za bilo šta što treba da se dezinfikuje!!!!


UKUS MU JE UŽASAN!!!!! POGOTOVO KADA SE PROBA PRVI PUT!!!! Kasnije se potpuno naviknete. Prilično je jak i stvara osećaj žarenja ili nekakvog peckanja koje prolazi za minut!

TO JE SVE POTPUNO ZANEMARLJIVO U ODNOSU KOLIKO JE DOBAR, PRIRODAN LEK!


ISPROBANO VIŠE PUTA / RADI SIGURNO!


*p.s U zimskom periodu stanje se pogoršava.
 
*Prašinu i prljavštinu izbegavati u širokom luku / iskaču kao lude posle kontakta sa istom

*Od agresivnih praškova, omekšivača za veš i kupki se isušuju i počinju da svrbe i bole


ALI ZATO LETO NE PODNOSE !!! Sunce i more ih istrebe skoro načisto!



OJAČAVAJTE IMUNITET BILO PRIRODNIM PUTEM, BILO SUPLEMENTIMA. SVE JEDNO!


ABC odličan za podizanje imuniteta


SREĆNO!!!

















 

 

 

Постави коментар

Новија Старијa77

Образац за контакт