POST O "POSTU"

 JEDEM HLEB SAMO ZA DORUČAK već pola života i ne smeta mi uopšte!

Ali nije to jedina stvar koju koristim da bi držala pod kontrolom svoje kilograme.

Čarobna formula je "POST", tačnije "USKRŠNJI POST"

Zašto baš USKRŠNJI?

Eeeeee pa zato, što nema šanse da bih mogla da ne pojedem ništa masno ili slatko za Novu Godinu jer mi Srbi Božić slavimo posle iste! Nisam baš toliki KARAKTER! Ne, ne!

USKRŠNJI POST je laganica! Ima da se jede šta hoćeš, sveže povrće - da biraš, a ni voće nije za bacanje!

Na jelovniku mi je uglavnom JEDNO TE ISTO  i to vrtim u krug....

Npr:

Za doručak 2 parčeta hleba i biljni margarin / ili humus namaz (preporučujem isključivo ovaj/ostale ne bih komentarisala)

bilo koja salata dolazi u obzir! Bacite mašti na volju! + tunjevina ili sardine! Njam!

Ručak: posni čorbuljci od kojeg god povrća!
Glavica crnog luka
izdinsta se na malo maslinovog ulja,
ubaci se sitno seckana šangarepa/tikvica/karfiol/brokoli/boranija/spanać
ŠTA GOD VAM PADNE NA PAMET
sve se kuva poklopljeno 30-ak minuta
Dodaju se uz put začin C, biber, bosiljak, kurkuma, 
KO ŠTA VOLI !
Kad je gotovo izmiksati štapnim mikserom I MOŽE DA SE JEDE KOLIKO GOD TI DUŠA ŽELI!!!
predlog 2: fileti bilo koje ribe 
stavi se na parče folije dovoljno da se riba umota u paketić,
zalije se supenom kašikom marinade (glavica belog luka, so, ulje i peršun) 
PEČE SE U RERNI CELIH 20-AK MINUTA i GOTOVO!!!!!
Dok se riba peče obari se par krompira, ocede se i preliju istom marinadom!
Božanstvena kombinacija!
Oni koji vole mogu da spreme i malo blitve (sveže ili zaledjene). Izdinsta se 2/3 čena belog luka na malo ulja i u to se ubaci blitva (sveža mora na kratko da se ubaci u vrelu vodu), 
dodaju se začin C, biber i malo brašna da da gustinu....
Divota!
Za malo SOFISTICIRANIJA NEPCA
Integralni špageti sa GAMBORIMA!!!

slika pokazuje posne špagete sa gamborima/kozicama


Gambori se ubace na 1 minut u ključalu vodu i ocede se,
na malo maslinovog ulja izdinsta se par čenova belog luka
doda se cela konzerva pelata/🍅+ tomatino
kad se to lepo udinsta dodaju se gambori, 
opet idu začini kakvi god vam odgovaraju (ja na ove regularne ubacim origano /sa Krita-ubedljivo najbolji) i na kraju se ubace obareni integralni špageti. Koristim one što reklamira čika Federer, ali mogu i bilo koji drugi!

Uz ovo BOŽANSTVENO JELO možete sebi dozvoliti jednu čašu crvenog vina.




Od slatkiša opet moja drugarica Bonžita u svim ukusima, bilo koja crna čokolada / Menaž moja favorite i za kuvanje i za jelo Boga mi i kolačići koje inače obožavam a prave se od URMI!

                                                  –  1 čaša badema/mogu orasi                                                - 1 čaša urmi
– 1 čaša suvih šljiva bez koštica
– 150 g crne čokolade 
– 1 ravna kašičica kokosovog ulja

Priprema:

U blender staviti bademe i malo ih sameljite. Zatim dodati urme i suve šljive. Sve zajedno ih miksajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Prebacite smesu na radnu površinu i odvajajte komad od smese da napravite kuglice. Ukoliko želite, u svaku od njih možete da stavite po jedan orah, badem ili lešnik.

Čokoladu sa kašičicom kokosovog ulja otopiti na pari i napravljene kuglice umakati u čokoladu.

Ostavi da se ohlade u frižideru do posluženja.

Mmmmmmmilinaaaaaaaaaaaaaa




100 g očišćenih urmi (izmerena masa bez koštica)
80 g oraha
25 g kakaa (2 pune kašike)
10 g kokosove masti

(može i ovako, isto se pravi i ova varijanta ne mora da se potapa u otopljenu čokoladu, samo se uvalja u mlevene orahe ili u kakao)!







Постави коментар

Новија Старијa77

Образац за контакт